jacqueline

Hoi, ik ben Jacqueline Olthof – van den Nieuwboer. In 2011 ben ik getroffen door een burn out. Omdat ik behoefte had aan rust en stilte heb ik vele uren in mijn tuin doorgebracht en ben ik mij bewust geworden van alles wat groeit en bloeit en rond vliegt, van de vele kleuren die er in de natuur zijn, van dieren groot en klein.

Op een dag ben ik begonnen met fotograferen, ik wilde het unieke vastleggen en zo vaak als mogelijk de beelden terug kunnen kijken. Ik werd betoverd door alle details en raakte niet uitgekeken. Ik zag steeds meer, meer kleuren, meer soorten vogels en vlinders en insecten, soorten bloemen en planten . Ik heb diverse boeken aangeschaft om van alles over de dieren en planten te weten te komen en ik raakte nog meer geïnspireerd en enthousiast.

Wanneer je leest dat een vlinder soms wel enkele honderden kilometers vliegt om te overwinteren of een eitje van een libelle er maanden over doet om een volwassen libelle te worden en dat sommige achteruit kunnen vliegen. Dan raak je alleen maar meer verwonderd, door het tere van een plant of dier  en tegelijkertijd de ontzettend sterke kracht om te leven. Ik heb inmiddels een enorme passie voor  natuur en fotografie ontwikkeld.

Het is mijn droom dat vele, vele mensen zich bewust worden van de schoonheid van de natuur, naar buiten gaan en  met al hun zintuigen genieten . Het is een positieve bezigheid, het geeft energie, rust en blijheid en brengt je dichter bij jezelf. Middels deze website, exposities en wie weet op welke manier nog meer probeer ik deze droom te verwezenlijken.